KENDO KYU-GRADERING 2 DECEMBER

Posted on Posted in Uncategorized

Nu är det återigen dags för graderingar, ska du gradera? Fyll i nedanstående formulär (där finns även info om vad ni förväntas kunna) Är du osäker på om du ska gradera eller vilken grad du ska gradera till, fråga din tränare. Formulär

EIC 2018

Posted on Posted in Uncategorized

Den 4-5 november genomfördes iaido EM i Turin, Italient. Representanter från FSKA bestod av Christian Strandberg (1 dan), Maria Engqvist (3dan) och Sida Yin (5dan). Tävlingens enda medaljplacering gick till Sida Yin som tog brons i 5dan klassen. (Fot från CIK)

EJC 2017

Posted on Posted in Uncategorized

Framgångar för FSKA på Jodo EM i Heidelberg! Sida Yin och Therese Hellborg Strandberg var med och tog guld i lag, och Maria Engqvist, Simon Bleiker (som tävlade för Schweiz) och Sida Yin tog brons i Nidan, Yondan, respektivt Godan. Dessutom graderade paret Strandberg till Nidan (Therese) och Yondan (Christian).

Damläger

Posted on Posted in Uncategorized

I helgen arrangerade FSKA ett damläger med Kumi Sato (7dan), Akemi Kaneda (7-dan) från Holland, och Hitomi Kumon (6-dan) från Serbien. I samband med lägret hölls också en drangradering, där vår Emma Sviestins och John Henriksson tog 3 dan respektive 1 dan. (Foto av Kumi Sato)

Medaljskörd på Iaido SM

Posted on Posted in FSKA

 Det blev en riktigt framgångsrikt Iaido SM för FSKA i Höör i helgen. Christian Strandberg och Peter Wallin tog guld respektive brons i Shodan, och Maria Engqvist tog silver i Sandan. Jean Bergström, Maria Engqvist samt Therese Hellborg Strandberg tog hem lagguldet, för första gången i klubbens historia! Vi välkomnar hem SM-flaggan samt fyller i […]

Uppvisning och prova-på på Livrustkammaren

Posted on Posted in Uncategorized

I går hade vi en uppvisning i kendo och iaido på Livrustkammren i samband med derat utställing av japanska svärd. Dessutom höll vi i två prova-på pass för barn och vuxna. Medverkande var Kazuo, Emma, Johan, och Sida. Vi tog också chansen att göra lite marknadsföring för klubben med nytryckta flyers och roll-up.

Kumi prisad på Kampsportsgalan

Posted on Posted in Uncategorized

Kumi Sato, klubbtränare samt coach för Kendolandslaget, blev i helgen utsedd som Årets Traditionella Utövare på Kampsportsgalan, efter att hon blev den yngsta kvinnan i världen att gradera till 7 dan i kendo. Bland de nominerade till Årets Traditionella Utövare fanns också Ren Watanabe, tillsammans med det svenska herrlandslaget i kendo. (Foto: Sida Yin)